Felvételi

A 2021-es felvételi kérdéssorát ide kattintva találod! Leadási határidő: április 9. éjfél

Kik jelentkezzenek? Mi a jelentkezés menete, mikor van tagfelvételi időszak?

A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói előnyt élveznek a felvétel során, de Budapest más egyetemeinek hallgatói is részesei a közösségnek. Felvételi időszakunk áprilistól májusig tart, írásbeli és szóbeli fordulókból áll.

A TEK egész évben nyitva áll az érdeklődőknek, ősztől tavaszig bármikor találkozhatsz tekes emberekkel és tekes szakmaisággal. Az érdeklődőknek szóló programok nem kötelezőek a felvételizőknek, de sokat segíthet neked abban, hogy megismerd a közösséget, mielőtt a tagjává válsz. A szorgalmi időszakban párhetente szakmai eseményeket rendezünk, általában a TEK-be vagy a Corvinusra, itt nem csak a TEK-hez legközelebb álló szakmai témákkal, hanem ezekkel foglalkozó emberekkel, például korábbi és jelenlegi körtartóinkkal is találkozhatsz.

Mindkét félévben indítunk elsős köröket. Az elsős körök olyan 5-6 alkalmas, kiscsoportos szemináriumok, ahol a jelentkezők megismerkedhetnek a tekeseket érdeklő témákról, és bepillantást nyerhetnek a TEK szakmai és közösségi életébe. Jelenlegi és korábbi elsős köreinket a Szakmaiság menüpontban találod. Elsős köreinket egy közös, az elsős körökre nem járó érdeklődők számára is nyitott ismerkedős esttel zárjuk le.

A felvételi két részből áll. Az írásbeli rész kérdéssorát már márciusban megtalálhatjátok internetes felületeinken, a leadási határidő előtt egy hónappal. Itt nem lexikális tudásra kérdezünk rá, a véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Ha ezt leadtad, várunk a szóbeli fordulón május elején. A felvételi során kapsz egy tekes moderátort, itt ő beszélget veled az   adott válaszaidból kiindulva. A szóbeli felvételik az egész tagság előtt nyitottak, az eredményekről is szintén a teljes tagság dönt titkos szavazással május közepén, még aznap este értesítünk titeket is. Vizsgaidőszak végén pedig együtt ünnepeljük meg a sikeres felvételiteket a kakaóbulin.

A bentlakó tekesek a Földes Ferenc (Ráday) Kollégium 5. emeletén élik mindennapjaikat a Ráday 43-45. alatt. És hogy miért annyira jó nekik? Mert a szakmai programok nagy része házhoz jön hozzájuk, a gyűlésekre papucsban mehetnek, és még szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani egymással, hogy megéljék a közösségiség magasfokát.

Pár hasznos infó:

A beköltözés előtt megtörténik a szobabeosztás, amit az Integráló Tím készít el. Nagyon sok szempontra kell figyelni, és ezért rengeteg munkát és fejtörést igényel, hogy olyan szobák jöhessenek létre, ahol mindenki jól érzi majd magát. Külön figyelmet fordítunk arra, hogy:

  • fiúk és lányok vegyesen lakjanak
  • a nagyon szoros barátságot ápoló emberek ne kerüljenek egy szobába (integráció!)
  • elsősök és idősebbek szintén vegyesen legyenek (még több integráció és közösségiség!)

 

Szeretnél értesítést kapni az eseményeinkről?