Felvételi

 Felvételi

A TEK egész évben nyitva áll az érdeklődőknek, ősztől tavaszig bármikor találkozhatsz tekes emberekkel és tekes szakmaisággal. Az érdeklődőknek szóló programok nem kötelezőek a felvételizőknek, de sokat segíthet neked abban, hogy megismerd a közösséget, mielőtt a tagjává válsz.

Mindkét félévben indítunk elsős köröket. Az elsős kör olyan 5-6 alkalmas, kiscsoportos szemináriumok, ahol a jelentkezők megismerkedhetnek a tekeseket érdeklő témákról, és bepillantást nyerhetnek a TEK szakmai és közösségi életébe. Jelenlegi és korábbi elsös köreinket itt találod.

Elsős köreinket egy közös, az elsős körökre nem járó érdeklődők számára is nyitott ismerkedős esttel zárjuk le. Itt már nem csak a körtartó tekesekkel találkozhattok, és együtt megnézünk egy olyan filmet, ami a tekes szakmaisághoz és az aktuális elsős körök témájához kapcsolódik.

A szorgalmi időszakban párhetente szakmai eseményeket rendezünk, általában a TEK-be vagy a Corvinusra, itt nem csak a TEK-hez legközelebb álló szakmai témákkal, hanem ezekkel foglalkozó emberekkel, például korábbi és jelenlegi körtartóinkkal is találkozhatsz.

Minden évben két érdeklődőknek nyitott tábort szervezünk, a téli és a bevonó tábort. A téli tábor általában a vizsgaidőszak utáni első hétvégén van egy Budapesthez közeli táborhelyen. Péntektől vasárnapig izgalmas előadásokkal, esténként pedig bulival várunk titeket. A bevonó táborban a TEK belső működését próbáljuk bemutatni nektek: meghívott előadók helyett jelenlegi tekesek adnak elő, mesélünk nektek a szervezeti felépítésünkről, a közösségi életünkről és a kollégiumi együttlakásról, este pedig tánc, zene, ritmus.

A felvételi két részből áll. Az írásbeli rész kérdéssorát már márciusban megtalálhatjátok internetes felületeinken, a leadási határidő előtt egy hónappal. Itt nem lexikális tudásra kérdezünk rá, a véleményetekre vagyunk kíváncsiak. Ha ezt leadtad, várunk a szóbeli fordulón május elején. A felvételi során kapsz egy tekes moderátort, itt ő beszélget veled az írásbelidben adott válaszaidból kiindulva. A szóbeli felvételik az egész tagság előtt nyitottak, az eredményekről is szintén a teljes tagság dönt titkos szavazással május közepén, még aznap este értesítünk titeket is. Vizsgaidőszak végén pedig együtt ünnepeljük meg a sikeres felvételiteket a kakaóbulin.

Beköltözés

A bentlakó tekesek a Földes Ferenc (Ráday) Kollégium 5. emeletén élik mindennapjaikat a Ráday 43-45. alatt. És hogy miért annyira jó nekik? Mert a szakmai programok (körök, teaházak) nagy része házhoz jön hozzájuk, a teamgyűlésekre papucsban mehetnek, és még szorosabb kapcsolatot tudnak kialakítani egymással, hogy megéljék a közösségiség magasfokát.

Pár hasznos infó:

Mennyi az annyi? Ha államilag támogatott képzésen vagy, akkor havonta 16.000 Ft-ot kell fizetned a bentlakásért, egyébként ez az összeg 28.500 Ft.

Ha az anyagiakat vagy a bentlakást kicsit soknak és rémisztőnek találod, esetleg tudod, hogy nem aludnál bent egy héten 3-4 éjszakánál többet, akkor számodra találtuk ki a csodálatos FÉLÁGY-rendszert, amikor két tekes vesz igénybe egy ágyat, beosztják egymás között, ki mikor van bent, és így értelemszerűen a költség is feleződik. Ha csak az anyagiakkal van problémád, arra is van megoldás, ami nem más, mint az ÚJRAELOSZTÁS. Az újraelosztásba olyan tekesek adnak be pénzt, akiknek van, és szívesen adják, és olyan tekesek kapják meg (szigorúan diszkréten, nem kell hozzá semmiféle igazolás, és az igénylőn kívül egy ember tud még róla, aki a kasszát kezeli), akiknek szüksége van rá.

A beköltözés előtt megtörténik a szobabeosztás, amit 3-4 önfeláldozó tekes szokott elvállalni. Nagyon sok szempontra kell figyelni, és ezért rengeteg munkát és fejtörést igényel, hogy olyan szobák jöhessenek létre, ahol mindenki jól érzi majd magát. Külön figyelmet fordítunk arra, hogy:

  • fiúk és lányok vegyesen lakjanak
  • a nagyon szoros barátságot ápoló emberek ne kerüljenek egy szobába (integráció!)
  • elsősök és idősebbek szintén vegyesen legyenek (még több integráció és közösségiség!)

Összességében: mindenre van megoldás, és szuper dolog a bentlakás, de ha még mindig hiányzik egy kis motiváció, akkor tovább is van, ugyanis ha beköltözöl, megtudhatod, milyen…

  • havonta köremailt olvasni arról, miért nem mosogatnak a tekesek, és szomorú képeket nézegetni a konyha aktuális állapotáról
  • a klubban (roxfortosan: klubhelyiségben) bögregyűjtésre indulni, mielőtt elkezdődne a hétfői Kollégiumi Bizottság gyűlés (KOB)
  • nagy közös ebédelésekében részt venni a CSIRKÉSBEN, megtapasztalni, melyik a legfinomabb saláta, és felmérni, megéri-e a +10 forintot a szezámmagos zsömle (tapasztalat: hónap elején mindenképp)
  • bulizni indulni a közeli szórakozóhelyek egyikébe, séta közben pedig megismerni azokat a halhatatlan történeteket, miért nem mehetünk bizonyos helyekre újra

 

Szeretnél értesítést kapni az eseményeinkről?