Pénzt vagy életet – Szakképzés a gazdaság szolgálatában?

A Deviszont Közösségi Tér fundraising eseménye és a Társadalomelméleti Kollégium idei nyitóelőadása a szakképzés jelenlegi helyzetéről! Időpont: 09.26 kedd 18:00-19:30

Az elmúlt években a szakképzés rendszerét gyökeresen átalakították: szakmunkásból szakközép, szakközépből szakgimnázium, szakképzésből gazdasági érdek. A terület irányítása az EMMI-től átkerült a gazdasági tárcához, hangsúlyozva, hogy az oktatásnak ez a része szorosan összekapcsolódik a foglalkoztatáspolitikával. A szakképzésért felelős helyettes államtitkár a közelmúltban hozzátette azt is, hogy a képzésnek nem elsődleges feladata a hátránykompenzáció.

Na de akkor mi a feladata? Ha a szakképzés a gazdaság szolgálatában, ki áll a gyerekében? Kik a szakmunkás diákok, és mi kell a szakképzett munkaerőhöz? Be kell záratni a gimnáziumokat? A robotok tényleg elveszik a munkát?

Vendégek:
Varga Júlia (MTA Közgazdaságtudományi Intézetének
tudományos főmunkatársa)
Sulyok Blanka (magyar-német szakos szaktanár, Tanítanék Mozgalom)
Moderátor: Szarka Alexandra (Deviszont Közösségi Tér)
További résztvevők egyeztetés alatt!

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem C épület (Közraktár u. 4, 1093), II. emelet nagy előadó

Várunk mindenkit szeretettel!

************************ *************************

A DEVISZONT Közösségi Tér egy indulás előtt álló kispesti oktatási projekt, melyben szakgimnazisták és szakiskolások számára szeretnénk alternatív időtöltést kínálni, mindezt közösségépítéssel egybekötve. Ez az előadássorozat egy fundraising eseménysorozat egyik eleme, melynek minden alkalmán egy oktatással kapcsolatos strukturális problémát veszünk elő, beszélgetünk róla, és mi is elmondjunk, a projektünk milyen válaszokkal készül ezekre.

Szeretnél értesítést kapni az eseményeinkről?