Az illiberalizmus politikai gazdaságtana

A félév utolsó tekes szakmai eseményén Scheiring Gábor szociológus, közgazdász és öregtekes lesz a vendégünk. A nemzeti burzsoázia diszkrét bája: az illiberalizmus politikai gazdaságtana A rendszerváltás főáramú társadalomtudományos olvasata, a tranzitológiai paradigma, illetve annak közéleti megfelelője, a liberális modernizációs keret önmagában alkalmatlan arra, hogy megértsük a magyar demokrácia leépülését.

TEK 36. Születésnap

36 éves lett a Társadalomelméleti Kollégium, az ország második legöregebb szakkollégiuma! Nagyon szeretnénk minél több emberrel megünnepelni ezt a jeles alkalmat, úgyhogy gyerTEK május 11-én a Gólyába, ahol tekes dj-k szolgáltatják majd a talpalávalót! További infók.

Rendszerválság? Gazdasági, kulturális és politikai hegemóniák

A TEK 2017. május 5-6-án konferenciát rendez Antonio Gramsci halálának 80. évfordulója alkalmából. Bár az olasz gondolkodóról méltatlanul kevés szó esik a hazai tudományos életben, mi azt gondoljuk, hogy érdemes felfrissíteni és a jelenlegi társadalomra alkalmazni a gramsciánus gondolatokat. Erre törekszünk ezzel a konferenciával, amin a több mint 20 előadó mind más és más megközelítéssel, […]